A Call 2 Action (AC2A)

Op zaterdag 22 januari deed ik mee aan AC2A.

Hier is de officiele beschrijving van de dag door Charlotte van der Tak van JongOS:

Op zaterdag 22 januari kwamen 192 -vooral jonge- deelnemers uit het bedrijfsleven, de ontwikkelingssector, kennisinstituten en de overheid met affiniteit voor internationale samenwerking bij elkaar in het Amsterdamse Dialogues House voor A Aall 2 Action. Overgaan tot actie is wat A Call 2 Action beoogt te doen: een beweging creëren vanuit JongOS met een innovatietraject dat internationale samenwerking vanuit Nederland in dit jaar stevig moet veranderen.

De dag startte met een gesprek met Simon Jelsma, Ben White, Hans Eenhoorn en Marieke de Lange over hun idealen, van toen en nu onder leiding van Andrew Makkinga, radio en tv presentator. Hierna werden de deelnemers getrakteerd op een inspirerende sessie van Boom Chicago. Om mensen uit ontwikkelingslanden actief te betrekken, was er op de dag zelf een livestream verbinding, waardoor mensen uit meer dan 50 landen, waaronder Kenia, Afghanistan en Senegal via de chat hun input hebben gegeven. Aan het eind van de dag presenteerden de deelnemers vol energie en enthousiasme in nieuw gevormde groepen 15 actieplannen om internationale samenwerking te vernieuwen.

Het komende jaar moet er hard gewerkt worden om deze plannen verder te implementeren. De actiegroepen komen dit jaar met steun van coaches regelmatig bij elkaar om hun actieplannen te concretiseren en tot uitvoer te brengen. Op deze site zullen de verschillende actiegroepen binnenkort te volgen zijn. Aan het einde van het jaar zullen we de balans opmaken en de Innovation Award uitreiken aan het beste actieplan.

Het project wat ik (Cheryl) heb ingediend:

United Universities

Teaching in appropriate settings: Promoting collaboration and exchange between universities in the Netherlands, Burkina Faso, Togo and Ethiopia. i.e. get a Dutch degree in Tropical Medicine, by studying in a tropical setting.

Samen met nog wat mensen moeten we nu in sneltreinvaart een website optuigen, Social Media inzetten en natuurlijk universiteiten contacteren!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.