Dicko Fils op Festival Mundial

19 en 20 juni was het weer Festival Mundial in Tilburg. Ondanks de voorspelde regen zorgde de zon toch voor een tropische sfeer en ondanks het voetbal was het hartstikke druk en gezellig. Ook de vliegtuigen van de open luchtmacht dagen in Gilze Rijen maakten van deze dag een bijzondere belevenis.
visit Festival Mundial

Enkele zeer bekende namen die speelden: Flogging Molly, N.E.R.D, Sean Paul, Caro Emerald en Babylon circus. Maar Mundial zou Mundial niet zijn als er ook een groot aantal (mij) minder bekende internationale en nationale artiesten speelden. Enkele waar ik enorm van genoten heb: Caspian Hat Dance, Alison Hinds en Blue King Brown. Er was ook weer genoeg goede afrikaanse muziek te horen: Wind Afrique (ghana) en Dicko Fils uit Burkina Faso. Op youtube zie ik nu dat ik ook wat gemist heb door niet naar Metzo Djatah (senegal) te gaan. Victor Deme (BF) heb ik dan weer wel gezien, maar zijn meer Westerse en Caribische invloeden konden mij helaas niet lang fascineren. Een andere generatie.

Ik was blij verrast om ook Erik Vloeimans op Mundial te zien, mijn favoriete trompetist. Ditmaal in samenwerking met Fremdkunst XL en Baba Sissoko. Wat is die man toch weer geweldig. De samenwerking deed me wel aan het album Saloua van Truffaz denken, maar die werkte toen samen met een Soefi zanger, wat toch een hele andere stijl oplevert. Heerlijk mannen, ga zo door!

Tenslotte, Dicko Fils heeft nog veel meer in huis dan wat ze op Mundial hebben laten zien. Kijk maar naar dit feestje wat ze op station Tilburg gebouwd hebben, en zoek maar naar hun breakdance filmpje youtube. Wat een geweldige band. Fantastisch dat dit soort dingen ook in Nederland gewaardeerd worden.

This entry was posted in music. Bookmark the permalink.

Comments are closed.